Як безпечно купувати кавуни та дині?
Фахівці НДІ Харчування України попереджають: не варто купувати кавуни та дині з пошкодженою шкіркою, з тріщинами, крім того - краще купувати цілі плоди, а не половинки, і не просити розрізати кавун для перевірки самим продавцем.
Завідувач лабораторії гігієни харчування Владислав Сластін звертає увагу на те, що баштанні дозрівають безпосередньо на грунті, продають їх переважно "з підлоги", на вулиці біля доріг, а таким чином через пошкодження в шкірці усередину можуть потрапити бактерії і шкідливі хімічні речовини.
Для перевірки якості баштанних слід керуватися ознаками природного дозрівання плоду. Це наявність сухого хвостика, жовтого боку, на якому дозріває плід, а також дзвінкий звук при постукуванні з плоду.
Також фахівці радять купувати баштанні в авторизованих місцях продажу - на ринках і в магазинах, де при необхідності продавець може надати документи, які підтверджують, що продукція пройшла лабораторні дослідження і не містить нітрати і пестициди понад дозволених норм.
За матеріалами likar.info
Джерело: http://likar.info |