Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
 
Меню сайту
Наше опитування
Відвідувач сайту - хто Ви?
Всього відповідей: 9856
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Сьогодні нас відвідали:

Головна » Статті » На допомогу класному керівнику

10 продуктів, які зроблять вас розумнішими

 

10 продуктів, які зроблять вас розумнішими

Якщо діти погано вчаться у школі, то проблема може полягати не в їх інтелектуальних здібностях, а в недостатньому або неправильному харчуванні.

Мозок людини, що росте, - це досить голодний орган, який поглинає величезну кількість поживних речовин. Ось десять видів продуктів, що сприятливо впливають на роботу головного мозку, які варто включити в дієту:

1.     Лосось. Жирна  морська риба містить корисну для мозкової функції жирну кислоту омега-3, вживання якої покращує когнітивну функцію мозку. Дитині можна давати з собою бутерброд із смаженим або тушкованим лососем і овочами (нарізаним огірком, помідором або листям салату).

2.  Яйця.  Жовтки   містять  холин, елемент, що поліпшує пам"ять. Школяру можна на обід дати смажене яйце або омлет між двома шматочками хліба з
цілісного зерна.

 

3. Арахісове масло. Арахіс – джерело вітаміну Е, антиоксиданту, що захищає нервові мембрани в мозку. Несолоний арахіс можна додавати в будь-які салати,а арахісове масло дуже смачне із свіжим хлібом.

4. Цілісне зерно. Людський мозок для нормального функціонування вимагає певну кількість глюкози. Цілісне зерно містить і глюкозу, і клітковину, а також вітаміни групи В, що живлять нервову систему. Купуйте для себе і своїх дітей вироби з невибіленої цілісної муки або печіть хліб самі.

5. Вівсянка. Овес - це кращий сніданок для дитини, тому що містить вітамін Е, В, потассіум і цинк. Ці елементи і вітаміни
допоможуть   вашим   дітям   повністю реалізувати свій інтелектуальний потенціал. Якщо ви робите овочеві і фруктові соки вранці, покладіть небагато сирої вівсянки в сік.

6. Ягоди. Полуниця, чорниця, вишні, малина, ожина і ін. містять антиоксиданти, що запобігають раковим захворюванням. Дослідження   показали,   що   зокрема полуниця і чорниця покращують пам"ять, а насіння в малині, полуниці, ожині і суниці багаті омегою-3.  Свіжі ягоди  можна додавати в салат, овочеві страви, мюслі або їсти просто так.

7. Боби. Дуже корисна квасоля, горох, нут (баранячий горох) і чечевиця завдяки вмісту протеїну і так званих складних вуглеводів (які трохи підвищують рівень цукру в крові) та клітковини, плюс вітамінів і мінералів.

8. Різноколірні овочі. Овочі яскравих насичених   кольорів   містять   велику кількість антиоксидантів, які поновлюють пошкоджені   клітини.   Давайте   дітям нарізані свіжі овочі або робіть соуси до макаронів з великою кількістю овочевих інгридієнтів.

9. Молоко і йогурт. Молочні продукти багаті протеїном і вітамінами групи В - важливий  компонент росту мозкової тканини, утворення нейротрансмітерів і ензимів. Купуйте дітям несолодкий йогурт, нежирну сметану, молоко, ряжанку і кефір для повноцінного сніданку перед школою.

10.          Нежирна яловичина  Нежирне м'ясо  - джерело  заліза  і  цинку,   що сприяють поліпшенню когнітивної функції мозку. Вживання нежирного м"яса разом з їжею, багатою вітаміном С (помідори, болгарський перець, апельсини, полу­ ниця) покращують засвоюєння заліза в організмі.

 



Джерело: http://zhivem-zdorovo.com
Категорія: На допомогу класному керівнику | Додав: хотина (02.04.2010)
Переглядів: 1680 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
пошук на сайті
Годинник
Друзі сайту
Друзі сайту
Презентації для дітей
http://grushkivka.at.ua
Вчитель-вчителю
Я - Вихователь!
talschool-music Сервер поздоровлень, побажань та привітань МамаТато  З думкою про учня... �������-���� Вязание спицами и крючком музыка, '); Сценарии школьных мероприятий Васильківський РМК< Великовільшанська ЗОШ< поурочные, гдз, учебники
Моя кнопка
 Заступник з виховної роботи



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz